Zwangerschapsmassage

De zwangerschap is een periode waarvan de meeste vrouwen graag willen genieten, maar het is ook een periode waarin het lichaam hard moet werken. Voor sommigen een tijd van roze wolken, voor anderen een periode van ongemakken. 
In deze periode is het in ieder geval voor iedere vrouw belangrijk goed voor zichzelf te zorgen, zodat zij tegen de tijd dat ze mag bevallen nog lekker in haar vel zit en die heftige gebeurtenis goed kan doorstaan.

Massage zorgt voor balans in de fysiologische processen in ons lichaam, ook wanneer je zwanger bent. De ontspanning zorgt ervoor dat het lichaam goed in staat is te functioneren en daardoor blijft u als zwangere vrouw in goede conditie.

Sinne vitaal biedt verschillende zwangerschapsmassages aan, we overleggen graag wat u het meest prettig lijkt.
Een Floating massage is geschikt tot in de laatste week, evenals de Voetreflex massage (deze kan zelfs de bevalling op gang brengen als de uitgerekende datum bereikt of reeds overschreden is), de Stoelshiatsu massage en de Shiatsu behandeling in zijligging. Met name deze laatste is erg geschikt wanneer u klachten aan nek, schouders, rug of bekken ervaart. 

Kiest u bewust voor een gezonde zwangerschap, dan kiest u voor een regelmatige massage. Maar ook als u in de laatste weken naar de uitgerekende datum toe eens lekker tot rust wilt komen is een massage erg aan te bevelen. Naast een relaxmoment voor uzelf (dat gaat u na de bevalling wel een tijdje missen), is de ontspanning ook een goede voorbereiding op het bevallingsmoment. Als u ontspannen aan de bevalling begint heeft u de helft al gewonnen; het vergroot zowel uw fysieke als mentale veerkracht aanzienlijk.

Als u een afspraak wilt plannen en u heeft een klacht waarvoor u nog niet eerder bent behandeld, adviseren wij u om eerst met uw verloskundige en/of huisarts te overleggen.
Onze consulten en behandelingen komen nooit in de plaats van reguliere behandelwijzen.