Onze zintuigen vangen de hele dag prikkels op. We kunnen de wereld om ons heen zien, muziek luisteren, warmte voelen, pijn ervaren, verschillende smaken proeven, of iets lekkers ruiken. Deze impulsen worden opgevangen door de zenuwcellen en naar de hersenen gestuurd. De hersenen vangen dit signaal op, verwerken het en geven een reactie door aan het lichaam, bijvoorbeeld de organen of spieren.

Gedurende de dag vinden er talloze van dit soort reacties plaats in ons lichaam. Deze reacties kunnen naast direct merkbare reactie ook bijvoorbeeld bestaan uit het remmen van een ontsteking, pijnstilling of  de aanmaak van hormonen.Deze processen verlopen niet zomaar vanzelf. Het lichaam moet aangeven dat er behoefte is aan een bepaalde reactie. Daarnaast is er een signaal nodig om deze reacties op gang te brengen; een soort commando signaal dus eigenlijk. Dit commando signaal noemen we het actie potentiaal.

Wanneer het lichaam niet goed kan aangeven waar het behoefte aan heeft, kan dit leiden tot verergering van de problemen in het lichaam. Meestal geeft het lichaam nog wel aan waar het behoefte aan heeft, maar komt de actiepotentiaal (het commando signaal) niet op gang. De informatie uitwisseling tussen de lichaamscellen is verstoord en de communicatie tussen lichaam en hersenen wordt verstoord.
Hierdoor pikken de hersenen bijvoorbeeld niet goed op dat er pijnsignalen zijn, er slecht geslapen wordt, er hormoon schommelingen zijn en u daardoor niet lekker in uw vel zit, enzovoort.

Door middel van de APS wordt dit lichaamseigen proces opnieuw in gang gezet en de verbinding tussen hersenen en lichaam weer hersteld. De hersenen reageren weer met een commando signaal en zetten de gewenste reacties weer in gang.

Reviews APS

Arjan: " in een kort, maar intensief behandeltraject gelukkig van de pijn die veroorzaakt werd door mijn hernia af. Ik kan weer normaal functioneren. Top, dank je wel Karlienka."