Therapeutische kindermassage

Massage is geschikt voor iedereen, van jong tot oud.
Om heel begrijpelijke redenen denken we niet heel snel aan kindermassage wanneer kinderen ergens last van hebben. We gaan eerst naar de dokter en laten eventueel een specialist er vervolgens verder naar kijken als de klacht dit verlangt.

En terecht. Op kinderen moet je zuinig zijn, daar neem je geen risico.

In sommige gevallen wordt echter bij kinderen geen verdere oorzaak gevonden voor lichamelijke klachten.
Te denken valt hierbij aan darmklachten, hoofdpijnklachten, buikpijn, groei- of spierpijn.
In veel van deze gevallen kan massage juist een prettige en zachte manier zijn om uw kind lekkerder in zijn of haar vel te laten zitten.

In de moderne tijd wordt er veel gevraagd van kinderen al zodra ze op het basisonderwijs starten. Daarnaast is er met alle moderne techniek en speelgoed voor kinderen ook een veel prikkelrijkere wereld ontstaan. Best veel voor zo’n kinderlijfje om te verwerken. Soms ook té veel.
Dan kan massage kinderen helpen weer dichter bij zichzelf te komen en weer even terug te keren naar de basis; hun lichaam.

Niks vaags, bij Sinne vitaal kiezen we voor een heel transparante werkwijze waarin u als ouder onderdeel uit maakt van het volledige behandelproces. Na een uitgebreid intake gesprek met bij voorkeur zowel ouder(s) als kind word een afspraak ingepland voor de eerste behandeling. Dit biedt u de mogelijkheid om uw eerste indruk van wat wij doen op uzelf in te laten werken en waar mogelijk te bespreken met uw kind. U krijgt een toestemmingsformulier mee naar huis, wat u ingevuld en ondertekend door beide ouders mee neemt op het moment dat de eerste behandeling wordt gestart.

Kindermassage is altijd vele malen zachter en langzamer dan de massage van een volwassene. De prikkelverwerking is bij kinderen nog vele malen gevoeliger dan bij een volwassene.

NB. Het is altijd mogelijk voor ouders om de behandeling bij te wonen, wanneer anders gebeurd wordt dit altijd in overleg gedaan met u als ouder.

Therapeutische kindermassage bij sinnevitaal.nl in Drachten

Kinderen tot 6 jaar:

Met kleine kinderen die nog erg beweeglijk zijn (ongeveer tot 5 à 6 jaar) wordt gekozen voor behandeling vergelijkbaar met de babymassage met dit verschil dat afhankelijk van de grootte van het kindje op ouders schoot wordt gemasseerd. Dit gebeurt wel op de behandeltafel en in alle gevallen wordt gezorgd dat u als ouder ook comfortabel kunt zitten. Als u ontspannen bent is uw kindje dat immers ook sneller.

Kinderen vanaf 6 jaar:

Vanaf 6 jaar is een kindje in staat zelf rustig op de behandeltafel te blijven liggen voor korte periode en zal de werkwijze meer verlopen zoals bij de massage van volwassenen. Uw kind mag dan op de buik of rug plaats nemen op de behandeltafel waarna de lichaamsdelen waar klachten worden ervaren behandeld.