India massage

De India Massage is gebaseerd op de Ayurvedische massage.  Ayurveda wordt beschouwd als het oudste systeem op gebied van gezondheid en geneeskunde. Zo’n 5000 jaar geleden ongeveer, werd het reeds op schrift gesteld. Het is een holistisch systeem vanuit India en de betekenis van het woord is: kennis (veda) van het leven (ayus).
Binnen de Ayurveda is betekent gezondheid dat de 3 dosha’s: Kapha (water aarde), Pitta (vuur) en Vata (ether lucht), in evenwicht zijn. Daarnaast moeten ook de uitscheidingsproducten in orde zijn, de geest in balans en rustig en horen ook alle lichaamsweefsels op normale wijze te functioneren.

Een originele Ayurvedische massage kenmerkt zich door de toepassing van een royale hoeveelheid opgewarmde kruidenolie en wordt gegeven op een verwarmde massagebank. De olie heeft een medicinale, verwarmende en verzachtende werking. Ook eventuele pijn wordt in acht genomen, door de soort kruidenolie alsook de massagetechniek hierop af te stemmen. Over het algemeen is de Ayurvedische massage een zachte behandeling, waarbij de druk nauwkeurig is afgestemd op de fysieke gesteldheid en structuur van de klant. Ayurvedische massage voedt, ontspant en heeft een reinigende werking. Tevens worden lichaam en geest in balans gebracht. Het zelf genezend vermogen van geest en lichaam worden gestimuleerd.

De massage:

  • activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop en verbetert de bloedsomloop
  • bestrijdt slapeloosheid stress en vermoeidheid
  • helpt mee aan verlichting van spierspanning en lichamelijke bewustwording
  • heeft een bijdrage bij het verminderen/oplossen van klachten zoals spijsverteringsklachten, hoofdpijn, whiplash, reuma, fybromyalgie, rugpijn, nekklachten, RSI, stress en burn-out

Op de dag van de behandeling kunt u het beste van tevoren niet teveel eten en geen alcohol gebruiken. Deze zaken hebben de neiging de lichaamsenergie tijdelijk te verstoren, waardoor het effect van de behandeling vermindert.