Therapeutische klassieke massage

Klassieke Massage is de bekendste lichaamsmassage, waarbij de masseur het weefsel (huid, spieren, lymfe) kneed en wrijft door middel van specifieke massage grepen met als doel het lichaam te ontspannen en het zelf herstellend vermogen van het lichaam te activeren. Deze vorm van massage is al zo oud als de mensheid; zolang weet de mens al dat aanraking heelt. Klassieke massage is een fysieke lichaamsmassage, gericht op het ontspannen en activeren van spieren, het verbeteren van de doorbloeding en het afvoeren van lymfevocht. Dit houdt in dat het tevens een sterk ontgiftende werking heeft op het lichaam.

De behandelingen kunnen bijdragen tot bewustwording van het eigen lichaam en de wijze waarop het lichaam functioneert en communiceert. Men kan daardoor een beter inzicht verkrijgen in de eigen emoties en de effecten die deze hebben op het lichaam. Het streven is tijdens de behandeling de relatie tussen mentale processen en fysieke processen te herstellen, waardoor het gevoel van 'in balans zijn' wordt hersteld.

Op de dag van de behandeling kunt u het beste van tevoren niet teveel eten en geen alcohol gebruiken. Deze zaken hebben de neiging de lichaamsenergie te verstoren, waardoor het effect van de behandeling vermindert.