Wat is APS?

Wat betekent APS?
APS staat voor Actie Potentiaal Simulatie. Tijdens een APS behandeling worden lichaamseigen processen gesimuleerd.
Het actiepotentiaal is een elektrische ontlading van de zenuwcellen. Deze ontladingsreactie
plant zich in het lichaam voort langs de zenuw, waardoor boodschappen van en naar het
centrale zenuwstelsel en de hersenen worden gestuurd.

Hoe werkt APS Therapie?
APS Therapie bootst de actiepotentialen na in dezelfde vorm en in optimale frequentie als de natuurlijke
actiepotentialen in de zenuwcellen. Hierdoor worden de zenuwcellen geactiveerd en wordt de
aanmaak van verschillende neurotransmitters (de boodschappercellen in de hersenen) & endorfine’s (natuurlijke pijnstillers) gestimuleerd.
Belangrijkste effect van de behandeling is dat de communicatie tussen het lichaam en de hersenen wordt hersteld, waardoor het lichaamseigen vermogen om te herstellen weer wordt geactiveerd.

Een belangrijk bijeffect van de APS behandeling is dat de ATP-productie met zo’n 500- tot 800% toe neemt.

ATP is Adenosine-Tri-Phosfaat. Dit is een stof die een belangrijke rol speelt bij de communicatie tussen lichaamscellen en die de energie voor de cel levert.
ATP is nodig bij alle processen in het lichaam, zoals het functioneren van alle organen, weefselherstel, prikkeloverdracht en spieractiviteit.

In gezond weefsel is er een normale prikkeloverdracht. Bij ziekte kan de informatie overdracht van en naar het centrale zenuwstelsel en de hersenen verstoord zijn.
Beschadigd weefsel heeft een hogere weerstand en de prikkels (actiepotentialen) zullen
moeite hebben door het weefsel heen te komen. Er is dan een verminderde doorbloeding, waardoor de hoeveelheid zuurstof en voedingsstoffen niet optimaal kunnen worden overgedragen.
Hierdoor ontstaan ontstekingsreacties en/of ervaar je pijn.

Hoewel het verminderen van de pijn voor jou essentieel is, is pijnvermindering eigenlijk een indirect gevolg van weefselherstel en de reductie van ontstekingen, vochtophoping en zwelling.
Doordat je minder pijn ervaart kun je weer makkelijker bewegen, waardoor het lichaamseigen vermogen om te herstellen weer wordt vergroot.
Een soort vliegwieleffect dus.

Thea: " Door de APS behandelingen ben ik eindelijk van mijn klachten af en heb ik een operatie aan mijn pols kunnen voorkomen. Deze behandeling is pijnloos en ik voelde al heel snel verbetering in mijn klachten, dus ik raad het iedereen met RSI klachten aan. "

Het Actiepotentiaal