Segmentale massage

Bij segmentale massage wordt gebruik gemaakt van de segmentatie van het lichaam in de aansturing van samenhangende delen van het lijf vanuit de wervelkolom. In een segment (ook wel metameer) bestaan verbindingen tussen inwendige organen, zenuwen, botten, spieren en specifieke huid zones. Storingen in inwendige organen en functies daarvan kunnen zich in de huid en spieren manifesteren door overgevoeligheid van de overeenkomende huid zone.

Segmentale massage therapie maakt door middel van aangepaste techniek verharde en pijnlijke spanningsgebieden los. Hierdoor ontstaat een verhoogde doorbloeding die zorgt voor aanvoer van voedingsstoffen, warmte en zuurstof en de afvoer van opgehoopte afvalstoffen. Bij klachten worden de huid zones en spieren van het bijbehorende segment stevig gemasseerd waardoor het lichaam de mogelijkheid krijgt zelf het evenwicht te herstellen en beter kan gaan functioneren. Dit geeft bij lichamelijke klachten die het dagelijks functioneren belemmeren vaak direct na de eerste behandeling een gevoel van bevrijding.

De symptomen van disfunctioneren zijn vaak te vinden in huid zones op de rug, maar ook klachten aan het bewegingsapparaat van de ledematen (schouders, elle bogen, heupen, knieën, enkels of voeten) kunnen terug te voeren zijn op verstoring van het evenwicht in organen.

Op de dag van de behandeling kunt u het beste van tevoren niet teveel eten en geen alcohol gebruiken. Deze zaken hebben de neiging de lichaamsenergie te verstoren, waardoor het effect van de behandeling vermindert.