Ontspannende Shiatsu massage

Shiatsu betekent letterlijk duim druk. Bij een Shiatsu massage wordt geen massage olie gebruikt, maar wordt alleen druk gegeven op bepaalde punten op het lichaam. De meridiaan leer is hierbij als uitgangspunt, verschillende meridianen worden tijdens de massage behandeld.
Tijdens een Shiatsu ontspanningsmassage wordt de behandeling in eerste instantie algemeen ingezet. Wanneer pijnplekken gelokaliseerd worden zal hier extra aandacht aan worden besteed.
In overleg is het ook mogelijk een deel van het lichaam te behandelen, wanneer u in een bepaald gebied meer spanning ervaart.
Te denken valt hierbij aan de nek en schouders of de onderrug.
Ook bij deze behandelingen wordt de aandacht voor een deel altijd geïntegreerd in het geheel aan ontspanning.

Naast de behandeling wordt u ook kort uitgelegd wat de werking is en hoe hiermee wordt omgegaan vanuit de oosterse filosofie en de westerse zienswijze. Waar nodig krijgt u inzicht en advies, zodat u na de behandeling zelf uw lichamelijke balans kunt blijven versterken.

Op de dag van de ontspannende Shiatsu massage kunt u het beste van tevoren niet teveel eten en geen alcohol gebruiken. Deze zaken hebben de neiging de lichaamsenergie te verstoren, waardoor het effect van de behandeling vermindert.