EMT Elektro Magnetische puls Therapie

De behandeling
Magneetpuls therapie is een pijnloze behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van de kracht van magnetische velden, die op celniveau de balans in het lichaam verbeterd waardoor weefselherstel wordt bevorderd. Door deze behandeling wordt er in het lichaam door middel van een pulserend magnetisch veld met lage frequentie contact gemaakt met de elektrisch geladen deeltjes in de cellen. Er vindt een gerichte verandering van energie in het weefsel plaats, waardoor de cellen weer beter op elkaar aansluiten en informatie- en stoffenoverdracht weer efficiënter kan plaatsvinden.
Daarnaast zorgt de magnetische puls ook voor een "naboots" effect van de pompende werking van het hart in de haarvaten van het lichaam. Deze minuscuul fijne adertjes zijn erg belangrijk in het transport van stoffen zodat herstel kan plaatsvinden. Doordat de magneetpuls wordt toegepast gaan de haarvaten wat verder open staan en de pulsfunctie zorgt ervoor dat de stoffen gemakkelijker verplaatsen richting het lymfestelsel, wat het uiteindelijk weer kan afvoeren.
Hierdoor wordt herstel bevorderd en kunnen afvalstoffen sneller het lichaam verlaten.

Verbetering van fysieke balans met EMT elektro- magneetpuls therapie
De verschillende programma's op de EMT apparatuur hebben allemaal een andere frequentie, waardoor ze verschillende gebieden van het lichaam kunnen "manipuleren". Vaak wordt gekozen voor een combinatie van verschillende frequenties/ programma's, om zo een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken. Ieder programma duurt minimaal 25 minuten.
We maken bij deze behandeling gebruik van een grote mat, een ring (voor behandeling van bijvoorbeeld de nek, schouder, knie of buik zone) of van een klein kussentje wat zorgt voor een intensieve behandeling van een lokale zone.
EMT kan worden toegepast bij o.a. doorbloedingsproblemen, vermindert pijnklachten, ondersteunt het genezen van huid en weefsels, vermindert stijfheid in spieren en gewrichten, is ontstekingsremmend, bevordert stabilisatie van de bloeddruk, werkt preventief tegen welvaartsziekten, geeft versterking van botstructuren, vermindert zwellingen.
De EMT therapie werkt heel effectief in combinatie met een reguliere therapeutische massage, APS therapie, maar kan ook als losse module geboekt worden.

Heeft U vragen of uw lichamelijke klachten in aanmerking komen voor EMT magneetpuls therapie? 
Door een combinatie met de andere massage behandelingen, ooracupunctuur of APS therapie te maken is Sinnevitaal in staat behandelingen te geven die snel uw pijnklachten verminderen, maar vooral het herstel te bevorderen. Voor informatie of het maken van een afspraak kunt u mij bereiken via whats app op 06-20058228 of per mail via info@sinnevitaal.nl
Bent u enthousiast en wilt u de Elektro- magneetpuls Therapie direct inplannen? Dit kan via de online agenda. Klik op de gele button rechts bovenaan de pagina

Op de dag van de behandeling kunt u het beste van tevoren niet teveel eten en geen alcohol gebruiken. Deze zaken hebben de neiging de lichaamsenergie tijdelijk te verstoren, waardoor het effect van de behandeling vermindert.

EMT, elektro magneetpuls therapie bij sinnevitaal.nl in Drachten