Therapeutische ooracupunctuur behandeling

De oor acupunctuur wordt ook wel auriculotherapie genoemd en is een relatief nieuwe toepassing van acupunctuur.
De chinese leer gebruikte door de eeuwen al wel punten op de oren, maar in de jaren '50 van de vorige eeuw heeft de fransman Paul Nogier hier expliciet onderzoek naar gedaan.
Hij ontdekte dat elk deel en elke functie van het lichaam een projectiezone op het oor heeft.
Dit heeft ermee te maken dat een van de belangrijkste hersenzenuwen, de nervus vagus een aftakking heeft richting het oor, maar tegelijkertijd ook een belangrijke functie heeft in de aansturing van onze organen (het autonoom zenuwstelsel).

Bij oor acupunctuur wordt gebruik gemaakt van wegwerpnaaldjes. Het inbrengen is niet of nauwelijks voelbaar.
Over het algemeen zul je je na een behandeling aangenaam moe of loom voelen. Dat is een teken dat je lichaam ontspannen op de therapie reageert.
Afhankelijk van het resultaat kan gekozen worden de behandeling iets te veranderen of te herhalen.

Oor acupunctuur kan ingezet worden als behandeling op zich, maar kan ook goed functioneren als ondersteuning van een massage behandeling.
In een aantal specifieke gevallen kunt u bij Sinnevitaal terecht voor een gerichte aanpak van uw klachten door middel een gecombineerde behandeling van oor acupunctuur en Shiatsu.

U kunt een specifieke behandeling voor inplannen voor hooikoorts, stoppen met roken, ondersteuning van het afvallen en bij klachten van depressieve aard.
Deze specifiek klachtgerichte behandelingen duren 45 minuten.
Na een kort intake gesprek van ongeveer 10 minuten wordt gestart met het plaatsen van een aantal naalden. Dit kunnen tijdelijke naaldjes zijn of verblijfsnaaldjes (deze blijven enkele dagen tot weken in het oor zitten).
Bij jonge kinderen en mensen met grote angst voor naalden kan in overleg gekozen worden voor het plaatsen van magneetbolletjes in plaats van naaldjes.

Vervolgens wordt een op de klacht gerichte Shiatsu massage uitgevoerd, waarbij met name het nek en schouder gebied behandeld wordt. Nadat de Shiatsu behandeling is afgerond worden de geplaatste tijdelijke naalden verwijderd en wordt een afspraak in gepland voor een evaluatiemoment. Voor deze evaluatie worden in principe geen extra kosten gerekend, tenzij gekozen wordt voor een herhaling van de behandeling.

Oor acupunctuur, Drachten, Sinnevitaal.nl