Therapeutische Shiatsu Ryoho

Shiatsu betekent letterlijk vertaald vinger druk. Het is een techniek waarbij met duimen en vingers druk wordt uitgeoefend op het lichaam. In veel gevallen bestaat een behandeling uit een specifieke klacht gerichte behandeling die vervolgens geïntegreerd wordt in een algemeen ontspannende behandeling. Omdat vanuit de nek en rug het volledige lichaam wordt aangestuurd, worden deze altijd in de behandeling meegenomen.

Tijdens de behandeling wordt door middel van druk op meerdere punten op een meridiaan (meestal volgen de meridianen de lengterichting van een spier) ontspanning gebracht. De druk kan, maar hoeft niet persé hard te zijn, belangrijker is dat in de spier ontspanning wordt bereikt, waardoor de doorbloeding verbetert en de energiestromen weer vrij kunnen stromen.
Voor meer informatie over de werking van Shiatsu verwijs ik u graag door naar onze dochtersite www.shiatsudrachten.nl.

Op de dag van de Shiatsu behandeling kunt u het beste van tevoren niet teveel eten en geen alcohol gebruiken. Deze zaken hebben de neiging de lichaamsenergie te verstoren, waardoor het effect van de behandeling vermindert.