Stress release massage

De stress release massage behandeling is een heerlijk ontspannende behandeling, waarin een combinatie van massage en intensieve verzorging maakt dat uw lichaam zowel fysieke als psychische stress los kan laten en u eindelijk weer eens kwalitatief kunt ontspannen.
Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van de heilzame werking van magnesium, die via de huid van de voeten makkelijk door het lichaam wordt opgenomen en de massagebehandeling ondersteunt.

In de behandeling komen voeten, hoofd, nek en schouders en het gezicht aan bod. Vaak ervaart men pas spanning in deze lichaamsdelen op het moment dat ze behandeld worden, maar juist deze delen van het lichaam zijn erg gevoelig voor stress en spanning. Onbewuste fysiologische processen verhogen de spierspanning op het moment dat we stress ervaren. Stress wordt vandaag de dag vaak gezien als een psychisch proces, maar het lichaam ervaart ook stress wanneer we te veel van ons lichaam vragen.
Als je erg druk bent of zware fysieke inspanning levert reageert je lichaam vergelijkbaar met wanneer je psychische stress ervaart.
Die (al dan niet psychische) stress zorgt ervoor dat met name de processen die ons lichaam in zet om afvalstoffen op te ruimen en gezond te blijven, minder goed gaan functioneren. Wanneer deze periode langer aan houdt, zal het lichaam niet in staat zijn zichzelf op te schonen en ervaren we op den duur veelal lichamelijke klachten.

Ontstressen betekent dus opschonen; het lichaam krijgt de mogelijkheid terug om zichzelf te herstellen.

Op de dag van de Stress release massagebehandeling kunt u het beste van tevoren niet teveel eten en geen alcohol gebruiken. Deze zaken hebben de neiging de lichaamsenergie te verstoren, waardoor het effect van de behandeling vermindert.