Voedingssupplementen

Vanaf 1 juni 2014 kunt u bij Sinne vitaal ook terecht voor

Pro vital voedingssupplementen.

Voedingssupplementen &  Advies over  welke supplementen voor u kunnen bijdragen aan een betere mentale en fysieke balans.
Met de supplementen breiden we onze diensten verder uit, om u nog beter te kunnen ondersteunen in het vinden van een goede balans met uw gezondheid en welbevinden als doel.

In veel gevallen kunt u met al dan niet tijdelijke ondersteuning van lichamelijke processen een betere balans bereiken waardoor u ook op lange termijn prettiger in uw vel komt te zitten. De Pro vital lijn is 100 % natuurlijk en van zeer hoogwaardige kwaliteit en past daarom in de visie van Sinnevitaal. Wij geven u graag advies over de producten die voor uw situatie en leefstijl geschikt zijn en u kunt de supplementen telefonisch of per mail bestellen en afhalen in de praktijk.

ONTWIKKELING

Tijdens de ontwikkeling van elk nieuw supplement in de Pro vital lijn wordt samengewerkt door vooraanstaande apothekers, biologen, natuurartsen en therapeuten. Zij bepalen de optimale dosering, kiezen de ingrediënten en normeren de kwaliteit. Zo ontstaan er unieke hoogwaardige therapeutische supplementen die bijdragen aan de gezondheid van de mens. Het uitgangspunt voor de supplementen van is om met een middelgroot assortiment een brede range klachten / aandoeningen te dekken.

PRODUCTIE

De ontwikkelde recepturen worden enkel door Nederlandse HACCP en GMP gecertificeerde laboratoria geproduceerd. Dat betekent in de praktijk dat een desbetreffend laboratorium de grondstof kwaliteit moet kunnen leveren die de receptuur verlangt. Afhankelijk van de complexiteit van de receptuur wordt een van de gecontracteerde laboratoriums gekozen. Kwaliteit gaat hierbij altijd boven een bepaald te behalen prijspunt.

PRODUCTIEPROCES

De gecontracteerde laboratoriums die de Pro vital supplementen produceren zijn HACCP gecertificeerd voor de ontwikkeling en productie van voedingssupplementen in de vorm van capsules, tabletten en vloeistoffen. De certificering heeft betrekking op: productontwikkeling, selectie van grondstoffen, inkoop en importeren van grondstoffen, productie, verpakken en de eind controle.

Dit HACCP kwaliteitssysteem is in overeenstemming met de 'General Food Law4' (GFL 178/2002 EG) en het reglement (852/2004 EG) van het Europese Parlement en van de kabinetsraad van 29 april op de hygiëne van voedingsmiddelen.

In veel gevallen zijn de supplementen van Pro vital complex en worden daarom farmaceutische criteria gebruikt als basis van het productieproces en de daarmee samenhangende kwaliteitscontroles, van ingangscontroles, in-proces controles en eindcontroles van elke batch grondstoffen en eindproducten.

KWALITEITGARANTIE

De samenwerkende apothekers, biologen, natuurartsen en therapeuten formuleren samen met de producent de eisen die moeten worden gesteld aan de grondstoffen en dus aan het eindproduct dat moet worden geleverd. De fabrikant bepaald de analysemethode die de kwaliteit kan waarborgen van het eindproduct.

BASIS WAARDEN

Klachtgericht
De samenstelling van de supplementen is gericht op het effectief verbeteren van de lichamelijke conditie. Er wordt dan ook gekozen voor combinaties van grondstoffen die de opname door het lichaam verbeteren.
100 % natuurlijk
Er wordt altijd voor 100 % natuurlijke én hoogwaardige grondstoffen gekozen. Als er keuze is wordt altijd gezocht naar grondstoffen met de meest krachtige werking en waar het kan wordt rekening gehouden met de vegetarische leefstijl.
Producten
Omdat in onze beleving kwaliteit en advies samen gaan kunt u niet online bestellen. Wel is er een mogelijkheid per mail uw bestelling door te geven en kunnen we de produkten ook altijd bij u thuis laten bezorgen.