Hotstone massage

Het masseren met warme stenen komt oorspronkelijk van de Indianen uit Noord-, Midden- en Zuid Amerika en werd door hen gebruikt in heling- en reinigingsrituelen door de medicijnmannen. Eind twintigste eeuw is de techniek nieuw leven ingeblazen en overgewaaid naar Europa, waar deze ondertussen een respectabele plek in neemt tussen de reeds bekende massagetechnieken.

Hotstone massage is een techniek waarbij de intense warmte en druk van de basaltstenen een weldaad is voor lichaam en geest. De verwarmende werking in combinatie met het gewicht van de stenen zorgt voor een diepe werking op weefsels en spieren. De hotstone massage verlicht spanningen in het lichaam en geeft daarnaast nieuwe energie. Na een legging van de hotstones op het lichaam wordt een zachte massage met de warme stenen en olie gegeven. Het lichaam wordt zo optimaal gestimuleerd om spanningen en afvalstoffen los te laten en af te voeren.
De hotstone massage bestaat vooral uit rustige lange en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging kan er dieper in het spierweefsel gewerkt worden, wat de massage effectiever maakt. De hotstone massage draagt bij aan het ontgiften van het lichaam en brengt het lichaam in balans.

Op de dag van de behandeling kunt u het beste van tevoren niet teveel eten en geen alcohol gebruiken. Deze zaken hebben de neiging de lichaamsenergie te verstoren, waardoor het effect van de behandeling vermindert.